Kontaktid kustusid nutitelefonist pärast iseeneslikku taaskäivitust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HTC nutitelefon. Pilt on illustreeriv.
HTC nutitelefon. Pilt on illustreeriv. Foto: Reuters / Scanpix

Tarbija24 lugeja nutitelefon Android 2.2.2 operatsioonisüsteemiga HTC lülitas ennast laual lebades välja ja uuesti sisse ning selle tulemusena kadusid telefonimällu salvestatud telefoninumbrid.

EMT hooldusesse ei ole avalike suhete juhi Kaja Sepa iseenesliku «full reseti» probleemiga pöördutud ning numbrite ise kadumist ei ole keegi varasemalt ka täheldanud.

Kuid sarnaselt arvutiga võib telefon, kui ta on mingil põhjusel n-ö segadusse sattunud, teha iseenesliku taaskäivituse, kuid sisu ehk kontakte ja faile see sellisel juhul ei kustuta.

«Üks teoreetiline hüpotees on, et ehk tegi klient telefonile siiski spetsiaalse klahvikombinatsiooniga tehaseandmete taastamise? Samas sellisel juhul ei tee telefon tavaolekust restarti, vaid see klahvikombinatsioon mõjub siis, kui telefon on eelnevalt välja lülitatud,» arutles Sepp.

Olulisi telefoni andmeid tuleks kindlasti alati varundada pilveteenusesse (Android OS-i puhul siis näiteks Gmaili vahendusel või mõnda kolmanda osapoole tarkvara kasutades) või kui see ei ole võimalik, siis arvuti kõvakettale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles