Lugeja küsib: mida teha, kui korteris avalduvad kütteperioodil varjatud vead?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hallitav korter.
Hallitav korter. Foto: Margus Ansu / Postimees

«Ostsime suvel korteri, kuid nüüd enne kütteperioodi algust ilmnesid korteris vead, mida eelmine omanik väitis, et ei ole. Nimelt korteris hallitab (otsakorter, 4 korrus), ühes toas radiaatori toru undab, suure müra tõttu ei ole võimalik toas magada. Uurisime ühistust järgi, see viga juba aastaid, midagi pole ette võetud. Väideti, et nemad on juba harjunud müraga. Eelmine omanik ei rääkinud sõnagi mürast, samuti väitis, et neil ei ole kunagi hallitust olnud,» kurdab lugeja.

«Mida sellises olukorras edasi teha? Kas ainuke võimalus on kohtusse pöörduda ja kas on üldse võimalik kohtu kaudu mingi võit saavutada, teadagi pole kohtuskäik just odav teenus? Eelmise omanikuga kokkuleppele ei saanud, nemad ei ole huvitatud koostööst, et remondiraha maksta või üldse midagi kompenseerima. Meie ei soovi selles korteris enam elada ja soovisime, et nad korteri tagasi ostaks või maksaks mingi summa korteri hinnast tagasi, et me saaksime odavama hinnaga korterit maha müüa. Kes peab vastutama küttesüsteemi korrasoleku eest?» tahab ta teada.

Vastab Andry Krass Kvatro Kinnisvarahaldusest.

Teie olukorras on tegu pettuse mõjul tehtud tehinguga, mille tühistamiseks on Teil õigus pöörduda kohtu poole. Tühistatud tehingu alusel saadu peab müüja alusetu rikastumise sätete alusel tagastama. Alternatiivselt on Teil võimalik taotleda ka korteri hinna alandamist tagantjärele.

Mis puutub küttesüsteemi mürasse ja selle ärakaotamise võimalustesse, siis on selline võimalus olemas - müra tekitaja tuleb lihtsalt üles otsida ja korda teha. Müra põhjuse otsimisega peab tegelema korteriühistu. Minu praktikas on Teiega sarnased küttesüsteemi müraprobleemid tulenenud küttemagistraaltorustike kinnitamisel kasutatud valedest klambritest, mis paraku on sageli varjatult hoone põrandate- või seinakonstruktsioonide sees.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles