Ryanair kaalub lisamaksu kehtestamist ülipaksudele reisijatele

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryanairi lennuk
Ryanairi lennuk Foto: AP / Scanpix

Euroopa suurim odavlennufirma Ryanair võib hakata ülekaalulistelt reisijatelt nõudma lisamaksu, värske küsitluse järgi toetasid seda ideed pooled vastanutest.


Iiri lennufirma viis aprilli keskel Internetis läbi gallupi, kus 40 protsenti vastanutest toetas lisamaksu kehtestamist.

«Me ei välista ülekaalumaksu kasutusele võtmist pikemas perspektiivis,» kinnitas Ryanairi pressiesindaja Stephen McNamara ajalehele Irish Examiner.

Paksud reisijad maksavad piletilisa mitmes Ameerika Ühendriikide lennufirmas, näiteks Southwest Airlines on seda teinud aastaid.

Eelmisel nädalal teatas United Airlines (UA), et ülekaaluline inimene peab maksma kahe istekoha eest või ostma kohe äriklassi pileti.

The Timesi andmetel sai UA eelmisel aastal umbes 700 avaldust inimestelt, kelle naabriks sattus lennukis liiga paks inimene ja kes pidid seetõttu ebameeldivusi taluma.

Lennufirma Virgin Atlantic pidi 2002. aastal maksma 13 000 naela suuruse summa hüvitist kliendile, kes sai muljuda lihava kaasreisija pärast.

Bloombergi analüütikute arvestuste järgi võib Ryanair nn paksude maksuga teenida aastas enam kui 2 miljardit eurot.

Ka mitmed teised Euroopa lennufirmad on kaalunud taolise lisamaksu kehtestamist, kuid pole seda seni teoks teinud.

Samas Ryanairi küsitluses selgus, et iga viies vastanu pooldab suitsetamist lennukite tualettruumides 3 naela suuruse maksu eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles