Tallinnas kehtiva korraga vastuolus olevad RagnSellsi tüüptingimuste punktid

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilgeni täis prügikast.
Pilgeni täis prügikast. Foto: Peeter Kümmel

Tallinna keskkonnaametisse on laekunud mitmeid kaebusi Ragn-Sells AS-i poolt novembrikuus jäätmevaldajatele edastatud uute tüüptingimuste kohta ning ameti kinnitusel ei ole nad neid kooskõlastanud.

Nõmme Sõnumid avaldas loetelu tüüptingimuste punktidest, mis ei ole kooskõlas Tallinna jäätmehoolduseeskirjaga.

  • RagnSells - olmejäätmete kogumisvahendisse on keelatud panna tänavapühkmeid.


Keskkonnaamet - Tallinna jäätmehoolduseeskirjakohaselt on lubatud segaolmejäätmete mahutisse panna tänavapühkmed ja tuhka pakendatult
 

  • RagnSells - kogumisvahendi kaal ei tohi ületada: ...


Keskkonnaamet - Kogumisvahendi kaalu muutmine on kitsendav ning ei ole õiguspärane, kuna mahutite tootjad lubavad tunduvalt suuremat massi, kui uutes tüüptingimustes sätestatakse;
 

  • RagnSells -  Eramute ja paarismajade puhul peab kogumisvahend selle tühjendamise päeval hiljemalt kell 6 asetsema aia taga üldkasutatava ja jäätmeveokiga läbiva sõidutee ääres .


Keskkonnaamet - Sätestatud nõue ei ole koosõlas jäätmehoolduseeskirja paragrahvide 12 lg 6 (jäätmete vedu öörahu ajal keelatud) ning 16 lg 7 (mahuti paigaldamine linnamaale on vaid linnaosavalitsuse nõusolekul);
 

  • RagnSells - Kogumisvahend peab asuma hoonetest ja sõidukitest ohutus kauguses (vähemalt 3,5 m) ning olema paigutatud jäätmeveoki juurdepääsuteega samale tasandile kõva kattega (betoon, asfalt, kiviparkett jms) alusele. Kogumisvahendi ümber peab olema vähemalt 1m vaba ruumi selle teenindamiseks jäätmeveokiga ning jäätmeveokil peab olema takistusteta juurdepääs kogumisvahendini selle tühjendusküljelt. Kuni 1,1m3 mahutavusega töökorras ratastega kogumisvahendi asukoht võib olla jäätmeveoki lähimast võimalikust peatumiskohast maksimaalselt 4m kaugusel.


Keskkonnaamet - jäätmehoolduseeskirja § 16 lg 1 sätestab, et kuni 800-liitrine käsitsi teisaldatav ratastel jäätmemahuti tuleb paigutada seda tühjendava jäätmeveokiga samal tasandil paiknevale kõva kattega (betoon, asfalt, kiviparkett jms) alusele, mis jääb veoki lähimast võimalikust peatumiskohast kuni 10 meetri kaugusele. Pikema vahemaa korral tasub jäätmevaldaja jäätmemahuti vedamise teenustasu;

  • RagnSells - Juurdepääsutee kogumisvahendini peab olema kõva kattega ja sellel ei tohi esineda eritasandilisi astmeid. Jäätmeveoki juurdepääsutee peab olema vähemalt 4 m laiune, juurdepääsu vaba kõrgus (sealhulgas väravate ja uste ava) kohal peab olema vähemalt 6 m ning kogumisvahendi ees peab olema jäätmeveoki jaoks vähemalt 20 m manööverdamisruumi.


Keskkonnaamet – jäätmehoolduseeskiri § 16 lg 6 sätestab aga , et juurdepääsutee mahutile peab olema piisava kandevõimega ja tasane. See peab võimaldama mahutit hõlpsalt käsitsi teisaldada. Juurdepääsutee peab olema vähemalt 3,5 m lai ja vaba kõrgus tee kohal peab olema vähemalt 4,5 m. Tee peab olema puhastatud lumest ja jääst, selle kalle ei tohi ületada 10%.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles