USA linn keelas pudelivee müügi

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA väikelinnas saab pudelivee müümise eest trahvi.
USA väikelinnas saab pudelivee müümise eest trahvi. Foto: SCANPIX

USA Massachusettsis asuv Concordi linn keelas esimese omavalitusena ühendriikides ära pudelivee müügi.

Pudelivee keelule eelnes ühe kohaliku aktivisti algatusel toimunud kolmeaastane kampaania, kirjutab Huffington Post. Aktivist soovis piirata jäätmete teket ning vähendada fosiilsete kütuste kasutamist. 2010. aastal New York Postile antud intervjuus selgitas 80ndates aastates Jean Hill, et pudelivee tootjad kurnavad kõigile kuuluvaid põhjaveekihte ning müüvad selle inimestele tagasi.

Kampaania korraldajate sõnul kulub aastas 17 miljonit barrelit naftat, et toota ainuüksi USA jaoks kuluvaid plastikpudeleid. «Sellest kogusest piisaks aastas 1,3 miljonile autole,» väidavad keelu pooldajad. Nende veebilehel on ka kirjas, et 2007. aastal tarbisid ameeriklased 50 miljardit pudelit vett. Vaid 23 protsenti taarast jõudis taaskasutusse.»

Concordi kodulehel on teade, et alates 1. jaanuarist on keelatud mittegaseeritud ja maitsestamata üheliitristes või väiksemates PET pudelis joogivee müük.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles