Tatra mäestikku rajati murdmaarajad

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tatra mäestik.
Tatra mäestik. Foto: Vysoké Tatry

Slovakkia mäepiirkond pakub nüüd turistidele lisaks mäesuusatamisele ka murdmaasuusatamise võimalusi.

Murdmaarajad on üle 50 km pikkused ning neid leiab kolmest Kõrg-Tatrate suusakuurortist: Tatranská Lomnicas, Štrbské Plesos ja Starý Smokovecis. Radadeks investeeriti üle 50 000 euro.

«Meil on olemas oma mäe- ja murdmaanõlvad nii lastele, algajatele kui ka edasijõudnutele,» kinnitas turismiorganisatsiooni Vysoké Tatry piirkonna tegevdirektor Lenka Matasovska pressiteate vahendusel.

Lisandunud on 21 uut kuue istekohaga tõstukit, mis suudavad teenindada 13 000 inimest tunnis. «Meie kunstlumi tagab vähemalt nelja kuu pikkuse suusatamishooaja,» lisas Matasovska.

Veel üks uuendus on kõiki kolme kuurorti hõlmav ühine suusapass ja raha tagasimaksmise garantii kasutamata suusapäevade eest. See tähendab, et turist ei pea igale nõlvale eraldi passi ostma, ja kui ostetud on kolme päeva pass, aga seda kasutatakse ainult kahel päeval, makstakse kasutamata päeva eest raha tagasi.

Eestist pääseb Kõrg-Tatratesse mööda maismaad või lennukiga. Auto või bussiga minnes tuleb arvestada 1500 kilomeetri ja vähemalt 24 tunni pikkuse reisiga. Mitmed reisibürood pakuvad paketireise, kus sõit toimub bussi või lennukiga. Hinnatase Tatrates on Eestiga võrreldes soodne.

Kõrg-Tatrad on Euroopa väikseim kõrgmäestik. See asub Slovakkia ja Poola piiril, ent suurem osa tippe ja orge jääb Slovakkia territooriumile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles