Lugeja küsib: kas ühistu võib ametiautolt parkimise eest tasu küsida?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TRT01: PARKIMINE ANNELINNAS : TARTU, EESTI, 26JAN11 -  
Annelinna korrusmajade elanikud "reserveerivad" oma autode parkimiskohti.
Pildil siltidega "reserveeritud" parkimiskoht Nõlvaku 15 maja ees.
ma/Foto MARGUS ANSU POSTIMEES
TRT01: PARKIMINE ANNELINNAS : TARTU, EESTI, 26JAN11 - Annelinna korrusmajade elanikud "reserveerivad" oma autode parkimiskohti. Pildil siltidega "reserveeritud" parkimiskoht Nõlvaku 15 maja ees. ma/Foto MARGUS ANSU POSTIMEES Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kas korteriühistu saab hakata nõudma tasu asutuse auto pideva parkimise eest ühistu territooriumil, soovib üks lugeja teada.

«Meie korteriühistul on parkimiskohad välja kujunenud ühistu territooriumi vabal alal põhimõttel «kes ees, see mees». Milline oleks võimalus parkimiskohad nn kinnistada igale korterile? Näiteks kui tahan korteri müüa ja ostja saaks olla kindel, et ostab korteri koos parkimiskohaga. Teiseks küsimus - kas ühistu võiks/saaks hakata nõudma asutuse auto pideva parkimise eest ühistu territooriumil mingit tasu?» soovib autoomanik teada.

Vastab jurist Andry Krass Kvatro Kinnisvarahaldusest.

Parkimiskohtade kindlaksmääramine saab toimuda korteriomanikevahelise parkimiskohtade kasutuskorra kokkuleppe alusel. Juhul kui korteriomanikud soovivad, et kokkulepe kehtiks ka tulevaste korteriomanike suhtes, siis tuleb kokkulepe sõlmida notariaalselt, koos vastava kinnistusraamatu kande taotlusega.

Kuna korteriühistu pädevus piirdub korteriomanike ühise parkimisala korrashoiuga, siis ei ole tal õigust piirata korteriomanikel parkla kasutamist, seda saavad teha üksnes korteriomanikud omavahelise kokkuleppe alusel.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles