Lugeja küsib: kas abikaasat saab sundida korteri müümisega nõustuma?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Paberite järgi veel abielus oleva paari üks pool soovib korterit müüa ja teine pool on esialgu nõus. Aga kui on leitud ostja ja tehing on juba nii kaugel, et vaja ainult allkirjastada, siis keeldus järsku teine pool seda tegemast ehk takistab müüki, kuigi on eelnevalt kohtule kinnitanud, et ei kavatse kuidagi korteri müüki takistada. Kas on olemas selline seadus, mis keelab takistada tehingute tegemist, kui see on kasulik mõlemale osapoolele ja lastele?» soovib lugeja teada.

Vastab õigusbüroo Puurits&Partnerid jurist Hanna Kivirand.

Üldjoontes on ühisvaraga tehingute tegemiseks vajalik mõlema abikaasa nõusolek, kuid perekonnaseaduse  § 29 lõike 3 kohaselt võib olukorras, mil üks abikaasa keeldub põhjuseta ühisvaraga tehingu tegemiseks vajaliku nõusoleku andmisest, teise abikaasa avalduse alusel anda nõusoleku kohus ja seda juhul, kui tehingu tegemata jätmisega või viivitamisega seondub kahju tekkimise oht.

Seega, kui abikaasa keeldub põhjendamatult vastava nõusoleku andmisest ja sellega seondub kahju tekkimise oht (mida peaksite olema võimeline piisavalt põhjendama), võib kohus Teile anda vastava nõusoleku.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles