RMK: ebaseaduslikult võeti maha üks jõulukuusk

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulupuu on Eesti jõulude lahutamatu osa.
Jõulupuu on Eesti jõulude lahutamatu osa. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Möödunud pühade jooksul toodi RMK andmetel riigimetsast kokku üle 7600 jõulukuuse, mida on poole tuhande võrra rohkem kui aasta varem. Samas sattus keskkonnainspektsioon peale ka ühele ebaseaduslikule raiele.

RMK metsakasvatuse peaspetsialisti Toomas Väädi sõnul on metsast ise kuuse toomise traditsioon Eestis viimastel aastatel taas aina populaarsemaks muutunud. «Kindlasti on moodsad lahendused, nagu kuuse leidmiseks mõeldud mobiilirakendus, koduleht koos kaardil märgistatud kuusekohtadega ja mugavad maksevõimalused andnud oma panuse selleks, et jõulukuuse otsimine oleks rõõmus sündmus kogu perele,» selgitas Väät, kelle sõnul oli selgelt populaarseim tasumisviis mobiilimakse, millega osteti kokku 5040 kuuske.

Väät lisas, et kahjuks leidis aset ka üks ebaseaduslik raiumine Järvamaal. «Õnneks tabasid keskkonnainspektsiooni töötajad need inimesed otse teolt,» sõnas Väät.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles