Mobiilimakse ajas kliendi ja Tele2 tülli

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tele2 logo.
Tele2 logo. Foto: Tele2

Tele2 klient proovis mobiilimaksega tasuda oma telefoniarvet, kuid sattus võlglaste nimekirja. Firma sõnul on mees ise segaduses süüdi, kuid on siiski nõus kompensatsiooni maksma.

«Sain lõppenud aasta oktoobris Tele2-lt SMSi, milles teavitati mind uuest mugavast võimalusest mobiilimaksega telefoniarve eest tasuda. Lisatud oli ka telefoninumber, kuhu selleks helistada tuleb, see oli: 1214*1818*13*61, milles sisaldus ka õige septembrikuu telefoniarve suurus,» kirjutas Maiko Markus Tarbija24-le.

Tagantjärele tarkusena pakub mees, et kogu segadus sai alguse sellest, et tal on Tele2 kaks numbrit – üks isiklik ja teine ettevõtte nimel. Sõnum tuli tema isikliku telefoninumbri arve kohta, aga ettevõtte nimel oleva telefoni numbri peale, mida ta kasutab ka mobiilimaksete sooritamiseks.

Ootamatult võlgnikuks

Tele2 saadud juhiste järgi maksis ta arve ära, kuid sellegipoolest sai ta kuu lõpus Tele2st järjekordse SMSi, kus märgiti, et arve olevat jätkuvalt tasumata. Ta tasus sama arve teistkordselt ning teavitas sellest ka Tele2. «Lisasin ka sõbraliku soovitusena, et nende SMSi teel saadetud juhised mobiilimakse kasutamiseks Tele2 arvete tasumisel võivad eksitada,» sõnas mees. Tema vastuse menetlemise ajal piirati aga ta isikliku telefoninumbri pealt väljahelistamine ja selle hilisemal taastamisel on (nagu telefoniarvest nähtub) arvestatud piiratud kõnede taasavamise eest ka teenustasu.

Tele2 vastati talle, et ta on ise tekkinud olukorras süüdi, kuna ei ole ülekande tegemisel viitenumbreid järginud. «Veelgi kummalisemaks muudab selle aga tõik, et SMSi teel edastatud mobiilimakse juhises viitenumbrit toodud ei olnud ega poleks ka mobiilimakset sooritades seda kuhugi lisada saanud (tehniliselt ei ole võimalik mobiilimaksel mingeid viitenumbreid lisada),» imestab mees.

Kliendi viga

Tele2 pressiesindaja Hans Saarvelt võttis Tarbija24 pöördumise peale nördinud kliendiga ühendust. «Klient tunnistas, et ta ise ei süvenenud, kuidas teenust kasutada ja me maksime talle ka hea kliendisuhte nimel väikese kompensatsiooni ning mõlemad osapooled jäid rahule,» teatas pressiesindaja Tarbija24-le.

Saarvelti sõnul on m-makse teenus panga pakutav teenus. «Kui inimene sõlmib pangas m-makse lepingu, siis lepingu sõlmimisel seotakse m-makse konkreetse telefoninumbriga. Näiteks Tele2 arvet saab m-maksega tasuda selle konkreetse numbri eest,» selgitas ta. Ta lisas, et juhul kui inimesel on kaks numbrit (ja arvet): üks isiklik ja teine firmanumber ning m-makse on seotud isiklikuga, siis firma numbri eest sellega tasuda ei saa.

«Antud kliendi puhul juhtuski selline lugu, et ta sidus pangas m-makse firmanumbriga ja üritas eranumbri arvet tasuda – raha jõudis tema firmanumbri kontole, kuna mobiilimakse toimus firmanumbrilt,» rääkis pressiesindaja. Ta lisas, et info, kuidas m-makset kasutada, saab klient pangas lepingut sõlmides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles