Pealinna taksojuht ründas itaallastest üliõpilasi pipragaasiga

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välistudengite sõnul võtsid nad takso Hesburgeri eest, kus seisavad Tulika Takso sõidukid.
Välistudengite sõnul võtsid nad takso Hesburgeri eest, kus seisavad Tulika Takso sõidukid. Foto: Liis Treimann

Kaks vahetusüliõpilast võtsid pühapäeva varahommikul Viru väravate juurest takso, et sõita Liivalaia tänavale. Kohale jõudes nõudis taksojuht reisi eest 50 eurot.  Kui kliendid ei olnud nõus maksma, kasutas juht üliõpilaste sõnul nende peal pipragaasi.

Itaallasest vahetusüliõpilane Roberto Panzani rääkis, et võttis koos sõbranna Noemiga pühapäeva varahommikul kella poole 6 ajal Viru väravate juurest takso, et sõita Liivalaia tänavale.

Panzani sõnul oli tegemist Tulika taksoga, mis seisis Viru väravate juures restorani Hesburger ees.

Taksomeeter näitas sõidualustustasuna 3.20 ning Panzani sõnul oli näha ka juhikaart. Panzani kinnitas, et politsei oli Erasmuse programmi vahetusüliõpilastele öelnud, et taksomeeter ja juhikaart peavad reisijale nähtaval olema, muidu ei ole kliendid kohustatud maksma.

Sõidutasu 50 eurot

«Rääkisime Noemiga reisi ajal juttu, kohale jõudes märkasime, et taksomeetrit ja juhikaarti enam näha ei olnud,» väitis Panzani, kelle sõnul nõudis taksojuht sõidutasuks 50 eurot. «Meil sellist raha ei olnud, tavaliselt kulub sellisele reisile viis eurot,» kommenteeris Panzani, kelle sõnul said nad kohe aru, et taksojuht üritab välismaalasi petta.

«Küsisime enne maksmist tšekki. Noemi, kes õpib võõrkeeli, rääkis temaga vene keeles, sest ainus, mida taksojuht meile öelda oskas oli money first (kõigepealt raha – toim),» kirjeldas Panzani.

Reisijad lahkusid taksost, kui juht tšekki ei nõustunud andma. Vene keelt kõnelev taksojuht tuli järgi ja asus karjuma. «Ta tõukas mind ja haaras mult käest väites, et kutsub politsei, kuna me ei ole sõidu eest maksnud. Selle peale ütlesime meie, et meil on ainsana õigus politsei kutsuda,» rääkis Panzani.

Kui Noemi telefoni võttis, üritas taksojuht seda ära rabada. «Läksin närvi ja karjusin talle inglise keeles, et ta inimese lahti laseks. Tõmbasin teda ära. Samal hetkel haaras taksojuht pipragaasi ja kasutas seda esmalt minu ja siis Noemi peal,» kirjeldas Panzani.

Tudengite silmanägemine oli häiritud mitu tundi. «Me ei tea, kuhu taksojuht läks või mida edasi tegi. Saime kuidagi ukse lukust lahti, silmadel oli väga valus. Nägude pesemisele kulus rohkem kui tund,» rääkis Panzani.

Õppejõud palus abi Facebookis

Tulika Takso juhatuse liige Anne Rebane ütles, et ei suuda uskuda, et välismaalastel tekkis selline probleem Tulika juhiga.

«Kole raske on uskuda, et see on Tulika ja ka tuvastamisvõimalust ei ole. Meie juhid ei ole läinud kunagi kliendiga kaklema. Nad kaotavad oma töökoha, kui nad teevad palju väiksemaid asju,» kinnitas Rebane, kes arvab, et tegemist võis olla end Tulika pähe esitleva piraattaksoga. «Nädalavahetuse öödel on Viru tänaval väga palju taksosid ja vähemalt kaks Tulika Takso koopiat on ka olemas,» rääkis Rebane. Tegemist on taksodega, mis kannavad Tulika Takso logole sarnast logo. Samuti on autod valged.

Kui Panzani pühapäeva hommikul ärkas, tulitasid tema silmad ikka veel. Poiss helistas sõpradele ja vanematele. Samuti andis ta juhtunust teada Tallinna ülikooli õppejõule, et küsida, mida edasi teha.

Kuigi õppejõud otsis suhtlusportaali Facebook vahendusel inimest, kes oleks nõus Panzaniga politseijaoskonda kaasa minema avaldust kirjutama, otsustas Panzani, et ei pöördu siiski politsei poole. «Lahkun Eestist juba kolme päeva pärast. Oleme ka pärit maalt, kus politsei ja õigusorganite vastu on usaldus väga väike,» kirjeldas Panzani tunnistades, et toimunut oleks üsna raske tõestada.

«Meil ei ole meeles ka autonumber, võin oletada, et mark oli Mitsubishi, aga ma ei kontrollinud,» lisas Panzani.

Ta oli positiivselt üllatunud selles, et kui õppejõud otsustas üleskutse suhtlusportaali üles panna, siis oli palju neid, kes üliõpilasi aidata püüdsid.

«Väga kahju, et politsei ikkagi kutsumata jäi,» nentis Anne Rebane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles