Parts: tarbijakaitse toetab ettevõtlust

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment tarbijaportaali Consumer.ee kampaanialehelt.
Fragment tarbijaportaali Consumer.ee kampaanialehelt. Foto: Postimees.ee

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ütles, et Eestis võiks olla rohkem kodanike algatusel põhinevaid tarbijakaitseliikumisi, sest nende kaudu saavad ettevõtjad tagasisidet oma tegevuse kohta.


Partsi sõnul tegeleb tarbijakaitse küll tarbijate huvide ja õiguste kaitsmisega, kuid vähem oluline pole ka seeläbi ettevõtjatele tulev tagasiside. «Tarbijakaitse on kõige võimsam relv tootearenguks ja konkurentsivõime tugevdamiseks mujal turgudel, sest tarbija ütleb, mida talle vaja on,» sõnas ta.

Nõudlik koduturu tarbija annab ministri sõnul olulist teavet selle kohtagi, milliste toodetega peaks ettevõtja välisturule minema, et seal läbi lüüa. «Sellest ei piisa, kui inimene saab mingi käki kätte ja kodus vihastab selle peale,» nentis ta.

Partsi sõnul võiks meil tarbijakaitse laieneda ametlikest organisatsioonidest väljapoole. Ta tõi eeskujuks Põhjamaades väga levinud kodanike intsiatiivil põhineva tarbijaliikumise, mis meil veel lapsekingades. Sest tarbija peab turumajanduse olukorras ise ennast tõhusalt kaitsta suutma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles