Suurenenud abiraha kasvatab ametlike töötute arvu

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsus otsustas jätta töötuskindlustuse makse määrad samale tasemele ehk siis kokku kolmele protsendile.
Valitsus otsustas jätta töötuskindlustuse makse määrad samale tasemele ehk siis kokku kolmele protsendile. Foto: Toomas Huik/Postimees

Sellest aastast  65 eurolt 101,5 eurole tõusnud töötu abiraha on ajendanud end töötukassas arvele võtma ka neid, kes on seni mustalt töötanud.

Töötukassa Ida-Virumaa osakonna juhataja Anneki Teelahk märkis, et detsembrikuus lisandus arvukalt uusi töötuid, kelle seas oli nii koondatuid kui ka varjatud töötuid, kirjutab Põhjarannik.

«Inimestel, kes on mustalt töötanud ja pole pidanud vajalikuks end arvele võtta, on nüüd tekkinud mingi stiimul,» selgitas Teelahk, lisades, et see pole sugugi halb, olgugi et tõstab registreeritud töötute arvu.

«Kui nad mõtlevad, et hakkavad end siin ainult märkimas käima, siis nad eksivad. Meie idee on selles, et me lihtsalt niisama ei taha inimestega kord kuus kohtuda, vaid soovime neid tööle aidata. Kahjuks on meil suur hulk kliente, kes ei saa aru, miks me neid kiusame. Nad käiksid kord kuus, märgiks ennast ära ja läheks jälle.»

Eelmise aasta jooksul aidati Ida-Virumaal tööle 1671 inimest ja registreeritud töötuse määr on praegu 10,8 protsenti.

Töötukassa nõukogu liikme Ago Tuulingu sõnul võimaldab töötukassa selle aasta eelarve pakkuda tuge läbi aegade suurimale osale töötukassa klientidest, kes saavad eri teenuste abil parandada oma konkurentsivõimet tööturul. Tööturuteenustele on üle Eesti planeeritud 31,2 miljonit eurot.

«Meil jätkub raha kõikide teenuste osutamiseks, mida inimestel on töölesaamiseks vaja,»kinnitas Teelahk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles