Aasta arstiks valiti regionaalhaigla kirurg Ilmar Kaur

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmar Kaur.
Ilmar Kaur. Foto: Peeter Langovits

Aasta arstiks valisid patsiendid ja žürii Põhja-Eesti Regionaalhaiglas maovähendusoperatsioone tegeva üldkirurgi doktor Ilmar Kauri.

«Aasta arst on noor mees, kirurg, uute ravimeetodite juurutaja ning motiveeritud Eestis töötama,» iseloomustas Eesti Tervise Fondi juhatuse esimees Eero Merilind Ilmar Kauri.

«Olen ülimalt rõõmus nii suure tunnustuse üle oma patsientidelt. See on märk selle kohta, et olen oma töös ajanud õiget ning paljudele tarvilikku asja, mis innustab jätkama. Suurepäraseid arste, kes väärivad samasugust tähelepanu, on Eestis palju,»  kinnitas Ilmar Kaur.

Kaur (38) on erialalt üldkirurg. Tema töökohaks on alates 2004 aastast olnud Põhja-Eesti Regionaalhaigla, kus ta juhatab naha- ja pehmekoe onkoloogilis-üldkirurgia ning  bariaatrilise kirurgia osakonda.

Kauri tööalane tegevus on olnud seotud bariaatrilise kirurgia ehk rasvtõve kirurgilise ravi arendamisega Eestis ning bariaatrilise kirurgia teenistuse loomisega regionaalhaiglas. Kauri võib pidada Eestis bariaatrilise kirurgia eestvedajaks. Ta on teinud ise üle 500 maovähendusoperatsiooni.

Aasta arsti valiti tänavu 11. korda Eesti Tervise Fondi ja internetiportaali www.arst.ee eestvedamisel.

Patsientide poolt esitatud kandidaatide hulgast tegi lõpliku valiku žürii koosseisus Evelin Ilves, Põhja-Eesti Regionaalhaigla kardioloogiakeskuse teadusjuht professor Margus Viigimaa, Rahvusvahelise tervisedenduse assotsiatsiooni asepresident doktor Anu Kasmel ja Eesti Tervise Fondi juhatuse esimees doktor Eero Merilind.

«Anda Aasta Arsti tiitel noorele kirurgile, keda patsiendid võrdlevad lausa looja endaga, kelle puhul võrdselt hinnatakse nii kuldseid käsi, kuldset südant kui ka kuldset suud, on erakordne rõõm, olen südamest tänulik,» sõnas Evelin Ilves.

Merilinnu sõnul pakuti kandidaatideks veel Toomas  Asserit,  Kahro Talli ja Madis Rahu. Perearstidest  toodi esile Andri Merilood, Kerli Jaagosilda ja Svea Rosenthali.

«Selle aasta  kandidaate  iseloomustab personaalne  suhe  patsientidega ning keerulisemad operatiivset  ravi  vajavad haigusjuhtumid,» ütles Merilind.

Kaur on Eesti Bariaatrilise ja Metaboolse Kirurgia Seltsi asutajaliige ning esimene esimees, Tallinna Kirurgide Seltsi juhatuse liige, Eesti Gastroenteroloogide Seltsi liige ja Eesti Gastrointestinaalse Endoskoopia Ühingu liige.

Kaur on Eesti Bariaatrilise ja Metaboolse Kirurgia Seltsi asutajaliige ning esimene esimees, Tallinna Kirurgide Seltsi juhatuse liige, Eesti Gastroenteroloogide Seltsi liige ja Eesti Gastrointestinaalse Endoskoopia Ühingu liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles