Britid smugeldasid Rootsi 10 miljoni eest küüslauku

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küüslauk
Küüslauk Foto: SCANPIX

Rootsi väljastas vahistamisorderi kahele britile, keda kahtlustatakse 10 miljoni euro väärtuses küüslaugu smugeldamises Norrast Rootsi.

Kahtlustatakse, et kaks meest korraldasid ulatusliku salakauba sisseveo Hiina kaudu, kust toimetasid küüslaugu laevadega Norrasse, kirjutab The Local. Edasi toodi küüslauk illegaalselt üle Norra-Rootsi piiri, et vältida Euroopa Liidu impordimakse.

Süüdistuse järgi on kahe mehe riiki toodud küüslaugukoguse tervikväärtuseks ligi 10 miljonit eurot ning küüslauk plaaniti Euroopa Liidus laiali jagada.

«Me räägime suurest rahasummast ning kasulikust operatsioonist,» kirjeldas kuritegu prokurör Thomas Ahlstrand kohalikule ajalehele. Operatsioon hõlmas Ahlstrandi sõnul mitut kaubapartiid, mida tarniti mitu korda.

Küüslauku saab Hiinast Norrasse tuua maksuvabalt, Euroopa Liit võtab küüslaugu sisseveo eest 9,6 protsenti impordimaksu.

Britte süüdistatakse rohkem kui 100 tonni küüslaugu Rootsi smugeldamises, mida tehti alates 2009. aastast. Prokurörid loodavad, et väljastatud vahistamisorder viib ka lõpuks Briti meeste kinnipidamiseni ja Rootsi ametivõimudele üleandmisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles