Amservi müüginipp: aastaga kaob pea pool auto väärtusest

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toyota sõiduautod
Toyota sõiduautod Foto: Reuters / Scanpix

Amserv Grupi uus kampaania, lubades töö kaotanult kahe aasta jooksul auto tagasi osta, pole nii roosiline tehing, kui algselt tunduda võib.


Kuigi pakkumine tundub tõesti soodne ja kindlustunnet andev, selgub firma ostu-müügi tehingu tingimusi lugedes hoopis midagi muud.

Nimelt leiab sealt punkti alt «tagasiostuhind» sätted, mille järgi hakkab auto salongist välja sõites jõudsalt väärtust kaotama.

Näiteks kui ostate endale üle 400 000-kroonise auto, langeb esimese kolme kuuga auto väärtus 9 protsenti. Iga järgmine kuu võtab ära 3,5 protsenti. Kusjuures need protsendid lähevad maha auto ostuhinnast, mitte jäägist. Seega olete esimese aasta lõppedes kaotanud 40 protsenti auto hinnast.

Kui ostate alla 400 000 krooni maksva auto, pole asi roosilisem. Sel juhul kaotab auto esimese kolme kuuga «vaid» 5 protsenti ning iga järgmisega kuuga juba 4. Seega on esimese aasta lõppedes auto väärtusest 41 protsenti läinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles