Eakad ei julge kirsturaha tõttu toimetulekutoetust küsida

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrged küttearved sunnivad eakaid toimetulekutoetust küsima.
Kõrged küttearved sunnivad eakaid toimetulekutoetust küsima. Foto: Toomas Huik/Postimees

Tallinnas üksi elav eakas proua ei julge toimetulekutoetust paluda, kuna ametnikud nõuavad talt konto väljavõtet. Pangakontol hoiab vanaproua aga oma kirsturaha.

Põhja-Tallinnas kahetoalises korteris elav vanaproua (nimi toimetusel teada) saab veidi alla 300 euro pensioni ning kütteperioodil on tal õigus taotleda toimetulekutoetust, seda aga proua teha ei julge, sest ametnikud tahavad talt konto väljavõtet.  Aga just pangaarvel hoiab ta oma n-ö kirsturaha, mis vanaproua arvates võib ametnikele olla aluseks, et ta toimetulekutoetusest ilma jätta.

Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti juhataja Vahur Keldrimaa sõnul on vastavalt sotsiaalhoolekande seadusele ametnikul õigus toimetulekutoetuse määramisel nõuda dokumente, et teha kindlaks isiku abivajadus ja toimetulekuvõime.

«Samas mõistame eakate isikute muret ja soovi omada matuseraha,» tõdes ametnik.  Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuamet ja linnaosade sotsiaalhoolekande osakonnad ei arvesta linna eelarveliste toetuste ja toimetulekutoetuse maksmisel vähekindlustatud eakatel kuni 1000 eurot kontol seisvat raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles