Mupo on tulevast nädalast piletita sõitjate vastu rangem

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munitsipaalpolitseinikud.
Munitsipaalpolitseinikud. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Munitsipaalpolitsei on seni piletita reisijate ja komposteeritud paberpiletite esitajate vastu leebem olnud, kuid kuna uue süsteemiga harjumiseks on piisavalt aega olnud, muutuvad ka kontrolörid rangemaks.

«Oleme püüdnud inimestele vastu tulla, sest segadust on ju palju, aga lõputult ei saa ju see kesta ka. Mingil hetkel tuleb võtta ebapopulaarne otsus vastu,» tõdes munitsipaalpolitsei pressiesindaja Meeli Hunt, kelle sõnul on tänaseks palju uuest ühistranspordisüsteemist räägitud ja kõik, kes on tahtnud, on end kurssi viinud.

Hunt lisas, et ajutist segadust ära kasutavaid inimesi, kes sõidavad ühistranspordis teadlikult piletit ostmata, on olnud palju. Munitsipaalpolitsei on ka trahve teinud.

«Trahvimine küll käib, aga leebemalt. Trahvitakse neid, kes on pärit väljaspool Tallinna, kellel ei ole mitte midagi ette näidata ja kes ei taha asjast midagi kuulda,» kirjeldas Hunt, lisades, et ka munitsipaalpolitsei muutub ajaga taas karmimaks.

Hetkel ei ole ühtegi trahvi tehtud neile, kes on esitanud kontrolörile komposteeritud paberpileti. «Jaanuari esimesel nädalal, mil mupo kontrolörid nõustasid sõitjaid bussides, trammides ja trollides, leidus tõepoolest mitmeid inimesi, kes jätkuvalt kasutasid paberpileteid. Seda  vaatamata senisele teavitustööle. Kindlasti jätkatakse teavitustööd ja inimesed harjuvad uue olukorraga peagi. Meile teadaolevalt sellise tegevuse eest 2013 aastal trahvi ei ole tehtud,» kinnitas Hunt, kes lisas, et tulevast nädalast peaks see poliitika lõppema.

«Eks see on natukene piletikontrolöri südametunnistuse asi, kui inimene on vana või omadega hädas, siis inimene on ju inimene… Kontrolörid on ju treenitud, nad näevad igapäevaselt, milline olukord on ja teevad inimestel vahet. On väga palju olukorda ära kasutavaid inimesi,» kinnitas Hunt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles