Arvesti kahetariifseks muutmine läheb kalliks maksma

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrilevi kaugloetav arvesti
Elektrilevi kaugloetav arvesti Foto: Jarek Jõepera

Uut kaugloetavat arvestit on reklaamitud kui tehnoloogiaimet, mis loeb igas tunnis tarbitud elektrit eraldi, aga kui sellise arvesti saanud pensionär palus seadme muutmist kahetariifseks, küsisid elektrimehed talt selle eest üle poolesaja euro.

Raplamaa Kohila mees Arvi oli rõõmus, kui elektrikud tulid ja talle imelise arvesti paigaldasid, sest tal oli plaanis, et ajastab soojuspumba töötama ainult öösiti, kui elekter odavam on, kirjutab Õhtuleht.

Arvi näitab uue arvesti peal, et praegu on päeval kulunud 91 kWh elektrit ja öösel 34 kWh ning ta on veendunud, et numbrid oleks vastupidised, kui tal oleks kahetariifne arvesti.

Kui ta palus elektrikutel praegune ühetariifne arvesti mõne hiireklõpsuga kahetariifseks teha, siis küsiti talt selle eest 56 eurot.

Elektrilevi pressiesindaja Kaarel Kutti sõnul on arvesti vahetamine või muud arvestiga seotud tööd, mida tehakse kliendi soovil, tasulised.

Teenustasu arvesti kahetariifseks muutmisel on pressiesindaja sõnul ainult siis, kui seadistamiseks peavad elektrikud kohale minema, kui seda muudatust on võimalik teha kohale minemata, siis on see kliendile tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles