Perearst nõustab patsiente Skype'i vahendusel

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eero Merilind.
Eero Merilind. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Perearst lõi portaali, mille eesmärgiks on pakkuda kõikidele soovijatele Skype’i teel konsultatsioone.

Perearst Eero Merilind tegi esimese konsultatsiooni Skype’i vahendusel eile, kasutuses olid nii videokaamera kui ka mikrofon. «Tahaksin teha umbes kümme konsultatsiooni, siis saaks veidi mõtestatumalt rääkida,» tõdes Merilind, et pilootprojekt on värske.

Möödunud detsembris avas ta veebilehe, kus saab Skype’i konsultatsiooniks end registreerida.

Esialgu vastab küsimustele Merilind üksi, et saada kogemust, kuidas interneti teel nõustamine õnnestub. Kui projekt on edukas, kaasab ta ka teisi arste.

«Ilmselt ei saa internetis kopsu kuulata või kõhtu katsuda, kuid samas on vestlus videopildi vahendusel vahetum ning loodan, et saab ka keerulisemaid juhtumeid lahendada,» usub arst.

Selleks, et Skype'is arstiga rääkida tuleb eelnevalt täita küsimustik oma probleemi kohta. «Kokkulepitud ajal võtab arst patsiendiga ühendust ning toimubki konsultatsioon,» selgitas Merilind. Praegu on pakkuda vaid üks konsultatsiooniaeg päevas ning ajad on pea nädal aega ette juba broneeritud.

Muutub tasuliseks

«Eelkõige võiks interneti teel konsulteerimine sobida välismaal viibivatele eestlastele, kes soovivad  omakeelse arstiga probleeme arutada, kiire elurütmiga inimestele, kes tahavad oma aega täpselt planeerida ning liikumisprobleemidega inimestele,» arvas Merilind.

Koostöös meestearstidega on arutatud ka ratastoolis olevate meeste seksuaalsuse teemal ning koos psühholoogidega ka elumuredega inimeste nõustamise korraldamist.

Kui projekt on käivitunud, tuleb konsultatsiooni eest ka tasu maksta. Minut Skype'i nõustamist maksab üks euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles