Humana kasutatud rõivaste äri õitseb

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasutatud riiete pood Humana.
Kasutatud riiete pood Humana. Foto: Peeter Langovits
Kasutatud rõivaste kogumise ja müügiga tegelev ettevõte Humana teatas, et sel aastal läheb äri mullusega võrreldes tunduvalt paremini.

Esimese kvartali käive kasvas 2008. aasta sama perioodiga võrreldes viiendiku ehk 3,8 miljoni krooni võrra. Eestis müüdi kasutatud rõivaid mullusest rohkem 2,7 miljoni krooni väärtuses ja välismaale läks second-hand-kaupa mullusest 1,1 miljoni krooni võrra rohkem.

Vastavalt rahasummade kasvule on tõusnud ka ostude, müüdud esemete ning klientide hulk. Aasta esimese kolme kuuga tehti firma 16st kauplusest üle 30 000 ostu enam kui mullu samal ajal ning müüdud kaupu ja kliente oli viiendiku võrra rohkem.

Humana infojuht Mari-Helene Kaber ütles E24.ee`le, et ilmselt on edu põhjuseks nüüdseks juba sissetöötatud tugev kaubamärk, turundustegevus, tugev organisatsioon ja head töötajad. Majanduskriisiga ja sellega kaasnenud säästmislainega ta seost ei näinud.

«Seda seost on meedia ikka otsinud, kuid erilist muutust klientuuris siiski toimunud pole. Ei saa öelda, et kõik Armani kandjad nüüd kasutatud rõivaste kauplusesse tuleksid,» lausus Kaber ja lisas, et nende igapäevaste klientide seas on alati olnud Lexuse omanikke, tudengeid ja tavalisi koduperenaisi.

Lisaks müügile on suurenenud ka Humana sorteerimiskeskuse töömaht, seni on sorteeritud juba 1492 tonni rõivaid ja jalatseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles