Kas teatripilet on Eestis liiga odav või kallis?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteetendustele jagub vaatajaid ka kõrgest piletihinnast hoolimata.
Lasteetendustele jagub vaatajaid ka kõrgest piletihinnast hoolimata. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tarbija24 uuris Eesti teatrijuhtide käest, kas teatripilet on nende hinnagul  kallis või odav.

Raivo Põldma Tallinna Linnateater

Arvestades Eesti majanduslikku olukorda ning inimeste rahalisi võimalusi kultuuriüritusi külastada, arvaksin, et teatripiletite hind on üsna piiripealne.

Aivar Mäe Rahvusooper Estonia

Kui võrrelda ooperiteatrite piletihindu lähedal asuvates riikides, siis on rahvus­ooper Estonia suutnud hoida piletite hinna umbes kahe kolmandiku kuni poole võrra odavamana ja seda just selleks, et Eesti elanikkonnale oleks tagatud võimalus teatrit külastada.

Joonas Tartu Rakvere teater

Kui vaadata teatripileti hinda üldisel foonil, siis teater ei ole väga kallis ja teatripilet pole kallinenud nii kiiresti kui paljud muud artiklid. Samas on kindlasti neid, kes just hinnatundlikkuse tõttu teatrist eemale jäävad.

Rein Oja Eesti Draamateater

Keeruline vastata, oleneb, millega hinda võrrelda. Seni on teatrid tunnetanud hinnapiiri, mida ületada pole otstarbekas. Arvestades palka Eestis, on teatri-, aga ka kino- ja kontserdipiletite hind suhteliselt kõrge, see kehtib aga ka paljude teiste hindade kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles