Pea iga viies rongisõitja loobus Elektriraudtee kasutamisest

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel nädalal võis Balti jaamas näha kõrvuti nii uut kui vana elektrirongi.
Eelmisel nädalal võis Balti jaamas näha kõrvuti nii uut kui vana elektrirongi. Foto: Andres Haabu / Postimees

Elektriraudtee AS rongidega tehti üle 2,36 miljoni reisi, kuid võrreldes 2011. aastaga langes elektrirongidega tehtavate reiside arv 17,4 protsenti.

«Languse taga on 2012. aasta Eesti Raudtee poolt läbi viidud ulatuslikud remonttööd, mis mõjutasid kõiki meie väljumisi,» teatas Elektriraudtee müügi- ja kommunikatsioonijuht Norbert Kaareste. Tänavu mainitud tööd jätkuvad ja need peaksid lõppema hiljemalt sügise saabudes. Ettevõtte piletimüügitulu oli 2012. aastal 2,09 miljonit eurot, mida on 7,7 protsenti vähem kui 2011. aastal.

Uued elektrirongid peaksid liinile jõudma tänavu juunis. «Elektriraudtee teenus on olnud ulatuslike raudteetööde tõttu häiritud juba kolmandat aastat, ent tänavu saab olema aasta, kus valmivad tööd, mis toovad aastakümneteks taas stabiilse ja kiirema rongiliikluse,» sõnas Kaareste.

Elektriraudtee AS teenindab reisijaid Tallinn-Aegviidu, Tallinn-Keila, Tallinn-Riisipere, Tallinn-Paldiski, Tallinn-Klooga-rand ja Tallinn-Pääsküla elektrirongiliinidel. Elektriraudtee AS on 100 protsenti riigi omanduses olev ettevõte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles