Hiiumaa peibutab suvilaostjaid Saaremaast üha enam

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurüritused, nagu Jaan Tätte kontsert, meelitavad arvukalt rahvast Saaremaale.
Suurüritused, nagu Jaan Tätte kontsert, meelitavad arvukalt rahvast Saaremaale. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Tõsiasi, et vähemalt suvel on Saare maakond suvitajatest tulvil ning privaatsust leida aina keerulisem, on pannud saartele kinnisvarasoetajad kiikama naabersaare poole.

Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman tõdes Saarte Häälega kohalikust kinnisvaraturust rääkides, et teatud määral on Saaremaal probleemiks kujunemas privaatsuse nappus. «Suvel on pea iga kadaka taga telk,» tõdes ta, viidates suuremate ürituste toimumise ajale.

Saaremaa tunduvat küll mandri-eestlasele suhteliselt suur, aga suur-ürituste toimumise ajal paistab saar sellegipoolest ääreni rahvast täis olevat. Nii kipuvadki kinnisvarasoetajad kiikama pigem juba Hiiumaa poole. Hiiumaa asub mandrist sedavõrd kaugemal, et «niisama lagastajad ei viitsi sinna minna», tõdes Pindi juhatuse liige. Ta lisas, et seal  on veel üks tore asi, nimelt on vara  odavam.

Teiseks tõi Sooman põhjusena välja, et Saaremaale tulek on suhteliselt aeganõudev. «Tallinnast liigud ca 4 tundi ja see on tallinlase jaoks peaaegu juba nagu Riiga minek,» nentis ta.

«Kui on valida, kas kinnisvara on Saaremaal, kus on privaatsust vähem, või Hiiumaal, kuhu praam sõidab küll kauem, aga privaatsust on rohkem, siis Saaremaa kõrval on Hiiumaa kohaliku, s.t Eesti elaniku jaoks kõvaks alternatiiviks tõusnud ja see on tõesti esimene kord, kui julgen selle saarlastele välja öelda,» kinnitas Sooman.

Kohalike elanike jaoks on Pindi juhatuse liikme sõnul neli mootorit, mis sunnivad kinnisvaraga tehinguid tegema: sünnid, surmad, lahku- ja kokkukolimised. Kõige selle käigus müüakse, ostetakse, vahetatakse – kellel kuidas parasjagu vaja –, see panebki kohaliku turu käima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles