Suurbritannias leiti müügil olevatest veiselihapihvidest hobuseliha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannias ja Iirimaal leiti veiselihapihvidest nii hobuse- kui ka sealiha.
Suurbritannias ja Iirimaal leiti veiselihapihvidest nii hobuse- kui ka sealiha. Foto: SCANPIX

Ametnikud uurivad, kuidas sattusid Suurbritannias ja Iirimaal supermarketitesse müügile loomalihapihvid, mis olid saastatud hobuselihaga.

Iiri toiduohutuse ametnikud, kes võtsid kontrollproove kaks kuud tagasi, ütlesid, et saastatud pihve leidus paljudes supermarketites, ka näiteks Tescos ja Icelandi poodides, vahendas BBC.

Nad kinnitasid, et inimeste tervisele need pihvid kahjulikud ei ole ning tooted on müügilt eemaldatud.

Iiri ametnike sõnul sattus hobuseliha veiselihapihvidesse Iiri vabariigi ja Yorkshire’i tehasest.

Kokku uuriti 27 vaid veiseliha sisaldavana reklaamitud pihvilaadset toodet – 10 neist sisaldas hobuse DNAd ja 23 sea DNAd. Ühes Tescost võetud tootes sisaldus suisa ligi 29 protsenti hobuseliha.

Lisaks kontrolliti veel 31 veiselihatoodet, näiteks lasanjet ja pirukaid, millest 21 protsendist leiti sea DNAd.

Tesco grupi tehniline direktor Tim Smith rõhutas, et kohe pärast kontrolltulemuste teadasaamist teisipäeval eemaldati kõik need tooted müügilt ning nad võtavad ebaseadusliku liha leidmist nende toodetest väga tõsiselt.

Probleem on ka selles, et mõned usugrupid ei tarbi sealiha, aga nende uurimistulemuste valguses võivad nad seda siiski veiselihatoodetest saada – see on aga ametnike sõnul täiesti lubamatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles