Koduomanike kiusaja tiitli sai elektrihinna tõus

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elekter
Elekter Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Koduomanike liit andis traditsioonilise «kiusaja» tiitli elektrienergia hinnatõusule.
 

Küsitlusele vastas 904 inimest ja valitud elektrienergia hinnatõus kogus 69 protsenti häältest. Keskliidu volikogu esimehe Anto Raukase sõnul on koduomaniku kiusajaks ning elektrihinna tõusu põhjustajaks Euroopa Liidu läbikukkunud kliimapoliitika.

Raukas lisas, et eesmärgiks kiusaja tiitli puhul on anda signaal riigile ja kommunaalmonopolidele, et jätkuv eluasemekulutuste tõusutrend kompab koduomanike finantsilist taluvuspiiri.

Koduomaniku sõbraks valiti kodualune maamaksuvabastus ning auhind anti üle Tanel Viksile. Viks oli 2008. aastal esimesi, kes läks liigkõrge maamaksu pärast kohtusse. Kuigi kohtuotsus oli negatiivne, siis see andis tõuke protsessile, mille tulemusel on tänaseks kodud maamaksust vabastatud 1500 ruutmeetri ulatuses.

2008. aastal anti esmakordselt koduomaniku sõbra auhind üle maksumaksjate liidu juhile Lasse Lehisele ning järgmistel aastatel on tiitliga pärjatud konkurentsiameti juhti Märt Otsa, Rae, Jõgeva ja Harku valda ning õiguskantsler Indrek Tederit. Kiusaja tiitlit pole seni veel keegi vastu võtnud, kuid nendeks on osutunud Eesti Gaas, kahel korral Tallinna Vesi ja mullu Eesti Energia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles