If hüvitas möödunud aastal kahjusid 34,2 miljoni euro eest

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peamiseks kaskokahjuks on klaasikahjud.
Peamiseks kaskokahjuks on klaasikahjud. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Lõppenud aastal maksis kindlustusfirma If klientidele 25 454 kahjujuhtumi eest 34,2 miljonit eurot hüvitisi. Suurimad väljamaksed olid kaskokahjudes ning enim kasvas reisikahjude arv. Suurim hüvitatud summa kahjujuhtumi eest oli 523 554 eurot.

Eelmise aasta suurimad väljamaksed olid kaskokahjudes, mida If korvas ligi 12,6 miljoni euro eest, ning varakahjudes 10 miljoni euro eest. Liikluskahjude hüvitised moodustasid 9,2 miljonit eurot.

If Kindlustuse sõidukikahjude osakonnajuhi Taavi Kiibuse sõnul on jätkuvalt peamiseks kaskokahjuks klaasikahjud. «Klaasikahjusid on kõige rohkem kevadisel ajal pärast lume sulamist ning suvel teetööde perioodil, sest nendel aegadel on sõiduteel palju pisikesi kive ja killustikku,» lisas Kiibus.

Enim kasvas möödunud aastal registreeritud reisikahjude arv. 14-protsendilise kasvu taga on kindlustusfirma hinnangul meditsiiniabi juhtumid ning asjaolu, et inimesed teadvustavad enam reisikindlustuse tähtust.

Kahe viimase aasta võrdluses toimus ainsana langus liikluskahjudes. 7,9-protsendilise languse peamiseks põhjuseks loeb If soojemat aasta algust.

Suurim hüvitatud summa kahjujuhtumi eest oli 523 554 eurot. Kaskokahjudes oli suurim hüvitis 116 142 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles