Austraalias langesid lennupiletite hinnad viie aastaga kuni poole võrra

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuk.
Lennuk. Foto: PantherMedia / Scanpix

Lennureisijad Austraalias maksavad mõne rahvusvahelise lennupileti eest poole vähem kui viis aastat tagasi.

Reisiportaal Flight Centre võrdles odavamaid reklaamitud lennupileteid kümnele populaarsemale rahvusvahelisele sihtkohale käesoleva aasta jaanuaris ja 2008. aasta jaanuaris, kirjutab news.com.au.

Kõikide sihtpunktide piletihind oli langenud. Säästetud summa sõltus paljuski väljumiskohast. Viie Austraalia suurlinna lennujaamadest väljuvatele reisidele säästeti viie aasta taguse ajaga võrreldes keskmiselt 16,6 protsenti pileti hinnast. Need, kes väljusid Sidneyst, hoidsid kokku keskmiselt 25 protsenti, Melbourne´ist 21 protsenti, Adelaide´ist 14 protsenti, Brisbane´ist 12 protsenti.

Näiteks Sidney-Singapore´i liinil oli hind odavnenud 51 protsenti, Sidney-Fiji liinil kõigest kolm protsenti. Keskmiselt hoiti kokku 267 dollarit. Odavnenud olid lennud Bangkokki (44 protsenti), Phuketti (26 protsenti), Balile (27 protsenti) ja New Yorki (14 protsenti).

Flight Centre´i direktor Graham Turneri sõnul on lennupiletite hindade langus kummaline ja vastupidine üldise hinnataseme tõusuga paljudes teistes sektorites. «Inflatsioon on Austraalias viimase viie aasta jooksul tõusnud viis protsenti ja keskmine palk on kasvanud üle 20 protsendi, ent lennupiletite hinnad langevad.»

«Samuti on viimastel aastatel suurenenud ka lennufirmade vaheline konkurents,» rääkis Turner ja lisas, et pinnale on kerkinud palju uusi lennukompaniisid ja odavlennufirmasid. Austraalia reisija jaoks tähendab see erakordselt odavaid hindu.

Näiteks liin Melbourne-Singapore on odavnenud 49 protsenti (1049-lt dollarilt 537-le), Perthist Balile 48 protsenti ja Perthist Hongkongi 41 protsenti. Kuid ka näiteks Londonisse saab Sidneyst 20 protsenti odavamalt lennata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles