Ansip on teise pensionisambasse kogunud 240 000 krooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotomeenutus 2007. aastast, mil pensionärid kogunesid Toompeale meelt avaldama. Teine pensionisammas ei tekitanud juba siis paljudes usaldust.
Fotomeenutus 2007. aastast, mil pensionärid kogunesid Toompeale meelt avaldama. Teine pensionisammas ei tekitanud juba siis paljudes usaldust. Foto: Peeter Langovits

Peaminister Andrus Ansip ütles tänases Vikkerraadio saates «Reporteritund», et ta on koos riigiga kogunud oma teise pensionisambasse 240 000 krooni, millest on praeguseks umbes 40 000 krooni kadunud.

«Ka minu teisest sambast on raha kadunud. Mulle küll on öeldud, et tootlikkus on päris hea olnud, aga sellest rahast, mis mina ja riik minu nimele on maksnud, on absoluutsummades siiski enam kui 40 000 krooni kadunud,» ütles peaminister.

Ansip ei kiitnud heaks kuulaja ettepanekut, et inimene võiks soovi korral saada võimaluse teise pensionisamba lepingu lõpetada ja raha välja võtta.

«Paraku peab tunnistama, et aktsiaturud tõusevad ja langevad, võlakirjaturud ka tõusevad ja langevad. Praegu me oleme languses kas põhja lähedal või päris põhjas, võib-olla isegi põhjast. Praegu oleks kõige halvem aeg oma positsioonide likvideerimiseks,» kinnitas Ansip.

Teine kuulaja, töötav pensionär, kes on kogunenud teise sambasse märkimisväärse summa, tahtis, et seda raha saaks paindlikumalt kasutada, näiteks 25 000 - 50 000 krooni kaupa välja võtta.

«Küsijale lohutuseks võin öelda, et vaevalt, et tal sealt väga palju 50 000 kaupa õnnestuks välja võtta,» vastas Ansip. «Peaminister on Eesti üks kõrgepalgalisemaid ametnikke ja minul on eelmise kuu seisuga ühes riigiga sisse makstud teise sambasse 240 000 krooni. 40 000 on ära kadunud, ümmarguselt 200 000 on järel.»

«Nüüd kui hakata lahku minema, siis ilmselt riik võtaks oma neli protsenti ja mulle jääks kahe protsendi jagu raha ehk siis kolmandik sellest rahast, kaks kolmandikku läheks riigile tagasi. Sellest kolmandikust tuleks ära maksta üksikisiku tulumaks ehk 21 protsenti, veel sellest mis järgi jääb - no ma ühe korra saaksin võtta 50 000 sealt välja võtta ja teiseks korraks ei jää õieti midagi... Peast arvutades on 54 000 krooni kokku see summa,» arutles peaminister.

«Minu rehkendus on lihtne. Mina sellist äri ei ole nõus ajama, kus ma neli krooni panen sisse ja pärast saan krooni tagasi. See kuigi arukas ei ole,» leidis Ansip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles