Enne IKEAsse minekut tuleb teha korralik eeltöö

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Padjad ja tekid.
Padjad ja tekid. Foto: Liis Treimann

Kogenud IKEA-külastajad soovitavad enne üle lahe sõitu kodus ära teha korralik eeltöö, sest kõiki kaupu ei pruugi poes alati olla ning ka allahindlused võivad erineda.

«Mina olen alati enne minekut hästi suure eeltöö ära teinud, internetist kõik tooted läbi vaadanud ja sobivad välja valinud,» rääkis Marina Lohk.

Ta tõi näiteks, et riidekappi ostes valis ta kodus veebikataloogist välja riidekapi sisu ja pani kirja kõik detailid – poes jäi valida vaid kapi disain.

«Sain riidekapi sisu veebis n-ö kokku panna, valisin ükshaaval riiuleid ja sahtleid ning nägin kohe pilti sellest, kuidas need üksteise alla-peale ära mahuvad. See oli väga mugav,» kiitis ta IKEA kodulehe sisustusprogrammi.

Ühe soovitud kummuti omanikuks sai ta vaid tänu sellele, et oli tootekoodi välja kirjutanud. «Kuna see oli tootmisest maha võetud, siis poes seda enam väljas ei olnud, aga laos olid viimased eksemplarid alles. Kuna olin kummutit veebikataloogis näinud, teadsin nimetust ja tootekoodi, siis sain selle kätte,» tõi ta näite.

Teine kogenud IKEA-külastaja Reet Einberg eelistab asju valides kasutada pigem veebi- kui paberkataloogi. «Netikataloog ütleb kohe, kas soovitud asi on olemas Espoos või Vantaas, sest alati ei pruugi kõiki asju igas poes olla. Me oleme poe valinud kauba järgi,» rääkis ta. Ka võivad allahindlused poeti erineda. «Neid tasub jälgida, sest need on päris korralikud,» soovitas ta.

Netikataloogis on ära toodud ostetava kauba mõõdud ja kaal. «Mõni asi on mitmes pakendis ja seal on täpselt kirjas, mis mõõtmetega need on ja kui palju kaaluvad. Selle järgi saab arvestada, kuidas need autosse ära mahuvad,» rääkis Reet.

Tema on kööki kujundades kasutanud IKEA köögiplaneerijat ning jäi sellega väga rahule. «Saad kapimooduleid paigutada, näeb 3D-pilte, kuidas see kõik välja hakkab nägema. Nad annavad ka soovitusi, kuidas köögis mööblit paigutada.»

Samas tõdes Reet, et IKEA kvaliteet on viimasel ajal pisut alla käinud ning müügile on ilmunud küsitava disainiga asju. Nende pere on ostnud IKEAst köögimööblit kahel korral ning vanemate köögikappide kvaliteeti hindab Reet märksa paremaks. «Nüüd on nad vahetanud tootjat ja enam ei ole need kapid nii tugevad. Eks see on vist igal pool nii,» nentis naine.

Ka pehmet mööblit ja madratseid ei soovita ta IKEAst osta. «IKEA pehme mööbel on Eesti tootjate tehtud. Eestis saab sama raha eest korraliku vedrudiivani, sealt saab porolooni,» põhjendas ta oma soovitust. Tema hinnangul teevad Eesti tootjad väga korralikke madratseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles