Maaklerite koda: maaklerite maine sai veelgi rohkem kahjustatud

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingmar Saksing.
Ingmar Saksing. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti Kinnisvaramaaklerite Koja juhatuse liige Ingmar Saksing ütles, et eilses «Pealtnägijas» näidatud juhtum kahjustab maakleriameti mainet veelgi.

Eilses ETV saates «Pealtnägija» näidati lugu kinnisvaramaaklerist Relika Roostalust, kes keeldub välja kolimast majast, mille mullu suvel ostis noorpere.

Kinnisvaramaaklerite koja juhatuse liige Ingmar Saksing kinnitas, et Relika Roostalu ei ole olnud koja liige ega ka kutseline maakler.

Saksingu sõnul kahjustavad nö. isehakanud maaklerid sageli oma tegutsemisega ka kutseliste maaklerite mainet, aga teha pole midagi.

«Murettekitav on see, et igaüks võib end kinnisvaramaakleriks nimetada. Me ei saa öelda, et sa ei tohi kasutada sellist ametinime. Samas igaüks ei või end advokaadiks, notariks ja arstiks nimetada enne kui on läbitud teatud teadmiste kontroll,» tõdes Saksing.

Ta ei kiirusta Roostalu käitumist seadusevastaseks kuulutama. «Üks asi on õigus, aga teine asi on õiglus. Õiguslikku hinnangut ma ei tahaks sellele loole anda, aga õigluse poole pealt tundub see meie ametile mittevastav käitumine,» rääkis Saksing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles