Enampakkumisel müüdi 13st koerast kaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks enampakkumisel olnud koertest.
Üks enampakkumisel olnud koertest. Foto: Valga kodutute loomade varjupaik

Varjupaikade MTÜ otsustas eelmisel nädalal seaduste jaburuse näitamiseks võõrandada avaliku kirjaliku enampakkumise teel 13 omanikult ära võetud koera. Täna lõppenud enampakkumisel tehti pakkumine kahele koerale.

Varjupaikade MTÜ juhi Triinu Priksi sõnul pälvisid nad enampakkumise korraldamisega soovitud tähelepanu ja peeti ka selleteemaline koosolek veterinaar- ja toiduameti esindajatega.

«Ehk see tõukas nüüd midagi ikkagi liikuma, et teha näiteks ettepanek seaduse muutmiseks. Kui MTÜd on seda teinud, siis ei ole seda peetud vajalikuks, aga kui amet seda ise teeb, siis on sellel ehk rohkem kaalu,» kommenteeris Priks.

Kahele koerale pakkumise teinud isikutega räägib Valgamaa veterinaar- ja toiduamet ning ülejäänud 11 koera saab kinkelepinguga endale Varjupaikade MTÜ.

«Saame hakata nüüd neile ilma igasuguse enampakkumiseta kodusid või hoiukodusid otsima. Kui keegi vähegi tahab tegeleda sellise vähese inimkontaktiga koeraga, siis andku endast teada ja me anname omalt poolt kõik kaasa, mis koeral vaja läheb. Ainult inimest on vaja,» selgitas Priks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles