Stina Eilsen: kui süda veab alt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stina Eilsen
Stina Eilsen Foto: Marina Puškar

Käisin hiljuti tuttavat haiglas vaatamas. Tegemist on hilistes kolmekümnendates, veidi ülekaalulise, istuva eluviisiga nn edukate inimeste kategooriasse kuuluva meesterahvaga.

Ootamatu valu rinnus oli ta senise elukorralduse pea peale pööranud ning otse töökabinetist haiglasse viinud. Diagnoos - infarktieelne seisund.

Nendel hetkedel muutub südamehaiguste statistika, see numbrite jada, mida aeg-ajalt, näiteks südamenädala paiku avalikkuseni paisatakse, justkui elavaks, numbri taha tekib inimene. Oleme hiivanud esikoha Euroopa südamehaiguste edetabelis.

Homses Arteri persooniintervjuus tunneb dr Sulling muret, et inimesed löövad tervisele käega. Pitsitav tunne südames on justkui normaalne majandussurutist saatev nähtus. Püüdke ikka ENNE infarkti haiglasse jõuda, jääb kõlama tema sõnum.

Kuigi, kui suitsust loobuda, natukenegi ennast liigutada, no nii, et paar korda nädalas on nahk märg, siis ei olevat opilauale üldse asja. Seda ütleb tohtri kogemus.

Sõber lubas haiglas, et suitsu ta enam ei tee. Asi seegi!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles