TV3: väidetavalt võltsis Roostalu eelmise omaniku allkirju

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaidlusalune maja Jälgimäel.
Vaidlusalune maja Jälgimäel. Foto: TV3 / Seitsmesed Uudised

Sel nädalal ajakirjandusse sattunud üüritüli on tänaseks veelgi enam tuure kogunud. TV3 uudistele andis eksklusiivintervjuu tüli keskmesse sattunud pereema. Muu hulgas tuleb saatelõigus välja, et Roostalu võltsis väidetavalt maja eelmise omaniku Karl Soovälja allkirja.

«Tundub, et tal on see äriplaan olnud, et majakarp valmis, üürnikud sisse, lubada see hiljem välja osta. Ükski üürnik ei ole seal majas elanud mõttega, et see on rendimaja,» räägib Roostalu, kes väidab ka, et on teinud majja juurdeehitusi kuskil 20 000 euro eest, vahendas TV3 «Seitsmesed uudised».

«Ühtegi kahjunõuet kohtu kaudu ei ole üürnik täna ka eelmisele omanikule esitanud,» ütles maja endine omanik Karl Sooväli.

Alates sügisest keeldus Roostalu elektriarveid tasumast. «Elektriarved tulid omaniku firma kaudu, me Eesti Energia arveid ühtegi näinud ei ole. Ja need tulid kummaliselt suured - 800 eurot suvine elektriarve, kütet ei olnud taga majas ja mitte keegi tegelikult ei kasutanud mingisugust elektrit,» rääkis naine naine.

«Kõikide elektrienergia arvete kohta on seletused antud. Suvised elektrienergia suurused tulenesid sellest, et üürnik ise ei andnud elektrienergia näite. Kuna Eesti Energia genereerib, kui näite ei anta, ise elektriarved, siis need vahearvestused tulenesid sellest,» selgitas Sooväli.

Eelmise aasta alguses saatis Sooväli maksmata arvete pärast üürilepingu lõpetamise avalduse. Roostalu vaidlustas selle kohtus.

«Kui täna üürnik on seda meelt, et ta sooritab ära järjestikku kahe perioodi üürimaksed, lunastades endale õiguse elada seal pool aastat ja jätab järgmise aasta maksmata, siis see ei ole ju aktsepteeritav,» rääkis Sooväli.

Seejärel sattus Sooväli rahalistesse raskustesse.

Roostalu sõnul teatas Sooväli paar nädalat pärast sisse kolimist, et tal on täiemenetlus kukil nende majadega seoses, ja perel tuleb kas kohe välja kolida või maja viie päeva jooksul välja osta.

Majad müüdi oksjonil maha ja Relika valduses olnud majaosa ostsid türilased Gerli ja Vootele Pihelgas.

Sooväli sõnul on üürileping Roostaluga tänaseks lõppenud ning uutel omanikel õigus sisse kolida. Ühtegi nõuet kohtu kaudu ei ole täna üürnik ka eelmisele omanikule esitanud.

«Noor perekond teadis väga hästi, et seal on tähtajaline üürileping, et seal on kohtuasjad endise omanikuga peal ja see on probleemne asi ning probleemivabam oleks seda mitte osta,» väidab Relika Roostalu.

Uusi omanikke Relika Roostalu oma elamisse ei lubanud. Keelule vaatamata leidsid uued omanikud siiski võimaluse majja pääseda.

Roostalu sõnul oli see «täielik omavoli». «Nad kasutasid riikliku televisiooni saadet selleks, et tungida minu eluruumidesse minu teadmata. Mind ei olnud kodus tol hetkel ja nemad olid väitnud, et see on nende kodu, aga kodu tekib sel hetkel ikkagi, kus on inimese asjad, kuhu inimene on oma elamise seadnud. See ei olnud veel nende kodu.»

Sooväli väidab ka, et Roostalu on tema allkirju võltsinud, mille kohta on tehtud politseile avaldus. «Ma leian, et tegu on valeliku ja kavala inimesega,» ütles Sooväli.

«Ma leian, et selles loos on kõik need kannatajad, kelle jaoks on see maja olnud kodu,» seletas Roostalu. «Ja ka see pere, kes ostis selle maja, et see kunagi koduks punuda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles