Lugeja küsib: mis aja jooksul peab kindlustus tegema korda autoavariis lõhutud majaseina?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Auto paiskus teelt minu hoovi vastu maja. Kahjustada sai hoone fassaad (aken, soojustus, elektrijuhtmed),  lisaks ilupuuhekk ja kolm kõnniteevalgustit. Kindlustus on nõus hüvitama valgustite hinna (selle hinna eest saab ühe valgusti), lisaks fassaadi krohvimise ja värvimise (soojustust, akent ja juhtmeid ei ole nende pakkumisse pandud, kuigi minu omas on). Seega kindlustus seega ei taasta esialgset olukorda. Kas kindlustusselts peab tagama avariieelse olukorra taastamise ja millise aja jooksul alates taotluse esitamisest?» soovib omanik teada.

Vastab Eesti Liikluskindlustusfondi teenindusjuht Lauri Potsepp.

Kindlustusandjal on kohustus hüvitada tekkinud kahju. Tavaliselt hüvitatakse tekkinud kahju rahas. Kindlustusandjal ei ole kahjustunud asja taastamise kohustust. Hüvitise suurus rahas peab olema nii suur, et on võimalik taastada võimalikult lähedane olukord sellele, mis oli enne õnnetust.

Kindlustusandja peab tegema kahju hüvitamise otsuse kohe, kui selleks on vajalik teave, kuid hiljemalt 30 päeva jooksul alates nõude esitamisest. Hüvitis tuleb välja maksta otsuse tegemisele järgneval päeval. Need tähtajad võivad lükkuda edasi, kui asjaolud ei ole selged.

Kui Te ei ole rahul hüvitise suurusega, püüdke kindlustusandjaga läbi rääkida. Kui läbirääkimised ei õnnestu, saate pöörduda kindlustuse vaidluskomisjoni poole.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles