Lastehaigla avas vaimsete hädadega laste vanematele nõustamistelefoni

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Depressioonis noor. Illustratiivne foto.
Depressioonis noor. Illustratiivne foto. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Tallinna Lastehaigla avas nõustamistelefoni numbril 5294675, kuhu võivad pöörduda lapse vaimse tervise pärast muretsevad vanemad.

Lastehaigla kommunikatsioonijuhi Tiina Eieri sõnul vastab nõustamistelefonile õde, keda konsulteerib või toetab psühhiaatriakliiniku juhataja. «Nõustamiskohane info läheb dokumenteerimisele lastehaigla ambulatoorse osakonna infosüsteemi LIISA. Sisuliselt avatakse ka haigusjuht ja selles kajastuvad isikuandmed,» selgitas Eier.

Nõustamistelefon on avatud tööpäeviti kell 13.00-14.00 ja sinna võivad lisaks vanematele helistada lapsed või noorukid ise, samuti kõik vastava ala spetsialistid (lastekaitsetöötajad, alus- ja põhihariduskoolide õpetajad, noorsoopolitsei).

Telefonile võivad seega helistada kõik, kes on mures laste psüühika- või käitumisprobleemide tõttu ning otsivad abi. Eieri sõnul võivad telefonile helistada näiteks need vanemad, kes kahtlustavad, et lapsel on probleeme narkootikumidega. Samuti võivad helistada kõik koolivägivallas osalenud laste vanemad ning mõistagi ka depressioonis ja enesetapumõtete küüsis vaevlevate noorte vanemad.

Telefonil aidatakse leida vastust küsimustele, kust ning kellelt on kõige kohasem abi otsida, laps suunatakse olemasolevate abivõimaluste juurde ning aidatakse kaasa võrgustikutööle kõigi lapsega seotud spetsialistide vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles