Reisija kogemus: pagasi imeline kaalutõus ja -langus Tallinna lennujaamas

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisijate pagas Tallinna lennujaamas.
Reisijate pagas Tallinna lennujaamas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Üks Postimehe lugeja avastas üllatusega, et Tallinna lennujaamas olevad kaalud näitavad igaüks ise numbrit. Kuna iga ülekilo eest tuleb lennates maksta, siis võib ka ühekilone ülekaal minna reisijale kalliks maksma.

«Hiljuti lendasin algusega Tallinna lennujaamast ja äraantava pagasi kaalu kontrollimiseks kasutasin lennujaamas asuvat suurt kaalu. Pagasi kaal oli enam vähem-normis  -  20kg ja 600grammi peale,» kirjutas Jürgen. Suur oli tema üllatus, kui Air Balticu lennule check-in tehes selgus, et tema kott on vahepeal juurde võtnud ja kaalub nüüd juba üle 22 kg.

«Loomulikult tehti kohe märkus, et selle eest tuleb lisa maksta, mis on vist 15 eurot kilo kohta,» tõdeb mees. Tema palve peale tõsteti kott kõrval asuvale lindile ning kott oli taas alla võtnud – nüüd oli selle kaaluks 21 kg.

«Minul laabus olukord hästi ja ei süüdista ka Air Balticut, sest nemad ei vastuta kaalude eest.  Küsimus on, kes vastutab? Kes tagab kaalude täpsuse?» soovis ta teada.

Mehe sõnul jääb tal sellest juhtumist mulje, et on palju neid inimesi, kes on olukorras, kas maksta või loobuda millestki oma pagasis, teadmata oma pagasi õiget kaalu.

Tallinna lennujaama pressiesindaja Lauri Linnamäe sõnul taadeldakse check-in'i kaale kord aastas, üldjuhul märtsikuus.

 Ta lisas, et kaalu näit võib sõltuda ka sellest, kuidas kott lindile asetatakse.«Näiteks sageli pannakse kott lindile sel moel, et koti nurk jääb kaalu servale toetuma,» tõi ta ühe näite. Ka võib kaalunäit  sõltuda koti paigutusest lindil ehk kuidas jäävad kaalu andurid koti suhtes.

«Aga check-in'i teenindaja teab täpselt, kuidas kott kaalule panna tuleb, et õige koti kaal kätte saada,» kinnitas Linnamägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles