Toimetulekutoetusi vajab mullusest poole enam inimesi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetulekuks peab üha enam inimesi riigilt abi paluma.
Toimetulekuks peab üha enam inimesi riigilt abi paluma. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Toimetulekutoetusi on tänavu esimeses kvartalis makstud 53 protsenti enam kui mullu samal ajal, suurenenud on ka toetuste keskmine summa.

Sotsiaalministeeriumi andmete põhjal on tänavu esimeses kvartalis makstud toimetulekutoetusi 10 238 perele, kus on kokku 18 603 pereliiget. Mullu rahuldati samal ajal 7211 pere taotlus, kus oli 12 095 pereliiget.

Makstud toetuste keskmine summa koos üksikvanema täiendava sotsiaaltoetusega oli 1775 krooni ning kogusummas maksid kohalikud omavalitsused toimetulekutoetust 40 miljonit krooni. Ka see summa on möödunud aastaga võrreldes kasvanud - 2008. aastal oli keskmine summa 1522 krooni ning kogusumma 25,9 miljonit krooni.

Hoolimata järsust abivajajate kasvust on sotsiaalministeeriumi kinnitusel seniseid kulusid arvestades toetuste maksmiseks veel piisavalt raha.

Eelarves on toimetulekutoetusteks planeeritud kokku 200 miljonit krooni. Sellest eraldati omavalitsustele märtsis valitsuse määrusega ligi 67 miljonit krooni.

«Esialgsel hinnangul võib samasse suurusjärku jääda ka 1. kvartali aruande põhjal täiendavalt eraldatavate vahendite maht. Lisaraha vajadus on seejuures ca 60 protsendil kohalikest omavalitsustest, kusjuures kulud kasvasid 179 omavalitsuses 227-st,» vahendas sotsiaalministeeriumi meedianõunik Jana Zdanovitš.

Toimetulekutoetust on õigus saada neil, kelle kuupalgast jääb pärast eluruumi alaliste kulude mahaarvamist alles alla 1000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles