Sool säilib kuivas ja pimedas terve eluaeg

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erinevad soolad.
Erinevad soolad. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Piprapoe müüja-konsultant Tuulike Riives selgitab, et soola tuleb säilitada kuivas ja pimedas, siis see aja jooksul ei rikne – «parim enne» kuupäev on soolal lihtsalt selleks, et seda saaks kaubandusvõrgus müüa.

Suuremate tükkidena müüdavat soola soovitab Riives kasutada veskis, sest tükkidega võib toidu väga kergesti üle soolata. «Tegelikult võiks üldse soola panna toidule võimalikult vähe ja veski lihtsalt lauale jätta – siis saab igaüks vajadusel seda oma toidule lisada,» ütles Riives.

Soola tuleks toidule lisada kas vahetult enne valmimist või lihtsalt valmistoidule peale raputada. «Kui näiteks panna lihale sool kohe alguses, tõmbab see kõik mahlad lihast välja,» soovitas Riives.

Üks nipp on tal ka soolaveski kasutajatele: «Kui kasutate veskis suurema teraga soola, pange veskisse ka kaks-kolm riisitera – need koguvad enda sisse niiskust ja veski mehhanism peab kauem vastu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles