Rimi müügilt korjatud vahvlid polegi ohtlikud

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanimüük võib tulla loodetust kehvem.
Jaanimüük võib tulla loodetust kehvem. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Poola magusatootja Magnolija Sp z o.o. toodetes kasutatud piimapulbri partii analüüsi tulemused ei tuvastanud veterinaar- ja terviseameti andmetel inimese tervisele ohtlikke keemilisi ühendeid.

Igas analüüsitud proovis jäi rodentitsiidi erinevate toimeainete kontsentratsioon alla detekteerimispiiri (<50 µg/kg). Seega on tooted tarbijale ohutud.

«On hea meel tõdeda, et veterinaar-ja toiduameti poolt väljastatud teate kohaselt on Magnolija tooted siiski ohutuks tunnistatud,» ütles Rimi kommunikatsioonijuht Katrin Bats ja lisas: «Tänaseks on meie kauplustesse tagasi toodud veidi alla seitsmekümne toote. Kuna ühe toote tükihind ei ole väga kõrge, siis klientidele makstud tagastusraha kokku ei ole väga suur.»

Kõigis Rimi ja Säästumarketi kauplustes peatati reedel magusatootja Magnolija vahvlite müük. Müügipiirangu põhjustas Leedu toiduameti poolt laekunud signaal, mille kohaselt ei pruukinud vahvlite piimakreem vastata kvaliteedinõuetele.

Ettevaatusabinõuna palus Rimi klientidel, kes on Rimi või Säästumarketi kauplustest soetanud magusatootja Magnolija poolt toodetud Poesia vahvleid, need kauplustesse tagastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles