Klaas: maksude tõstmine oleks maksahoop Eesti majandusele

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poksijad
Poksijad Foto: AFP / Scanpix

Riigikogu majanduskomisjoni esimehe Urmas Klaasi sõnul peab Eesti majanduse areng tuginema suurema lisandväärtusega valdkondadel, et tagada sissetulekute edasine tõus ja viimane asi, mida majandus praegu vajab, on maksude tõstmine.


«Järsud ja kiirustavad sammud eelarve- ja maksupoliitikas ei mõju hästi Eesti usaldusväärsusele ega ka majanduskasvule. Viimane asi, mida Eesti majandus praegu vajab, on maksude tõstmine. Tööjõu maksustamine on tänasel päeval Eestis juba liigagi kõrge,» ütles Klaas.

«Vaja on otsida lahendusi kapitali ja tööjõu maksustamise vähendamiseks. Näiteks sotsiaalmaksu lae kehtestamine on üheks võimaluseks, mis aitaks meelitada Eestisse tarka tööjõudu ja kõrgtehnoloogilist tootmist. Samuti peab riik tegema kõik vajalikud pingutused selleks, et Eesti saaks võimalikult kiiresti üle minna eurole,» lisas Klaas.

Klaasi sõnul vajab Eesti uut lähenemist välismajanduspoliitikas. «Meie tänane väljakutse on muuta Eesti maailmas rohkem nähtavamaks ja kuuldavamaks. Iga Eesti poliitiku ja riigiametniku välislähetuse kasutegur peab seisnema huvi äratamises Eesti investeerimiskeskkonna ja Eesti ekspordi vastu,» lausus Klaas.

Klaasi hinnangul peitub riigipoolsete abipakettide varjatud osa selles, et need takistavad vajalikke struktuurimuutusi majanduses ja muunduvad suure tõenäosusega homseteks maksupakettideks. «Kõik riigi tugistruktuurid, sealhulgas EAS ja PRIA peavad tänasest enam olema tulemustele orienteeritud. Euroopa Liidu rahade tõhus ja eesmärgipärane rakendamine on võtmetähtsusega küsimus,» toonitas Klaas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles