Piletilevi rike jättis inimesed piletita

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piletilevi piletid. Illustratiivne foto.
Piletilevi piletid. Illustratiivne foto. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Täna hommikul oli häiritud Piletilevi müügisüsteem, mistõttu ei saanud pettunud kliendid osta pileteid soovitud Linnateatri etendustele.

«Kuidas Piletilevi ise aru ei saa, et nende süsteem ei tööta, kui lõputu hulk inimesi piletit tahavad osta. Iga jumala kuu on sama jama, paremaks ei muutu. Leht ei keri endiselt lahti,» kurjustas tüdinud klient oma Facebooki profiilil.

«Täna oli Piletilevi kodulehe kasutajate surve serverile kaks korda suurem kui kuu aega tagasi. Hetkel täpsemat vastust, et mis täpselt pudelikaelaks osutus meil ei ole. Spetsialistide analüüs valmib järgmise nädala keskpaigas,» kommenteeris Piletilevi juhataja Jaanus Beilmanni.

Beilmanni teatel oli kodulehe serveri hangumine tingitud Linnateatri piletite müügi algusest, mistõttu oli kasutajate surve serverile tavapärasest 15 korda suurem.

«Kui varem on olnud pudelikaelaks piletimüügisüsteem ja serverid, mille võimekuse massiivse parandamisega saime ühele poole just eelmise aasta detsembrikuus, siis sel korral lõi kodulehe visiitide maht umbe piletisüsteemist eraldi serveris ja teise teenusepakkuja juures asuva www.piletilevi.ee serveri,» selgitas juhataja.

11 minutiga otsas

Beilmann kinnitas, et juba järgmise nädala keskpaigaks on firmal olemas põhjalik analüüs täna toimunu kohta. «Selle analüüsi alusel teame siis juba mida edasi teha,» ütles ta.

«Tänu www.piletilevi.ee serveri hangumisele oli jällegi piletimüügisüsteemi serverile madalam surve ning inimesed müügipunktides selle võrra varasemaga võrreldes õnnelikumas seisundis. Serverihäirete tunni sees kella 11.00–12.00 olid õnnelikud augud, kus jällegi portsukaupa ostjaid meie piletimüügisüsteemini jõudis ning tuleb taas nentida, et kella 12ks olid Linnateatri piletid märtsikuuks praktiliselt välja müüdud,» selgitas Beilmann.

Näiteks 2. jaanuaril müüdi Linnateatri veebruarikuu etenduste piletid välja 11 minutiga.

Beilmanni sõnul on Piletilevi internetimüügi maht ja internetikeskkonna kasutajate arv viimastel aastatel pidevalt kasvanud. «Kodulehe serveri ja läbivusvõimega ei ole meil olnud probleeme juba 2012. aasta aprillist alates,» lisas ta.

Piletilevi vabandab kõigi oma internetiklientide ees ja jätkab lõppematut tööd programmikoodide uuendamise ja serverimahtude suurendamisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles