Ühistud nõuavad lumekoristuse eest linnalt tunnustust

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumine ja lörtsine linn.
Lumine ja lörtsine linn. Foto: Peeter Langovits

Lumine talv on toonud korteriühistutele lisamure: kuidas hoida korras nii kinnistu territoorium kui piirnevad kõnniteed?

Korteriühistute kiidu juhatuse liikme Urmas Mardi sõnul on tervitatav, kui kohalik omavalitsus ühistuid libedusetõrjel abistab ja tunnustab. «On tore kuulda, et Tartu linnavalitsus selgitas linlaste abiga välja hoolsamad kinnistuomanikud, kes on hoidnud oma majaesised kõnniteed pidevalt lumest puhtad ja teinud hoolsalt libedusetõrjet, esmakordselt tunnustati tänavu ka ühistuid. Sajale kõige tublimale majaomanikule kinkis linn lumelabida ja 50 ühistule metallist lumesaha - kokku leidsid linlased 88 tublit korteriühistut, kes teehooldega hästi hakkama saanud,» tundis Mardi heameelt.

Ühistutele on pealinnas õla alla pannud ka Lasnamäe linnaosavalitsus, kes jaganud sel talvel korteriühistutele ja haridusasutustele  2381 kotti ehk üle 59 tonni tasuta graniitkillustikku. «Tasuta graniitkillustiku saamiseks avaldas soovi tervelt 479 korteriühistut, mis annab selgelt märku, et kohaliku omavalitsuse abi on ühistustele talvel väga tähtis,» rõhutas Mardi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles