Lugeja: EMT eksitab telefoni hinnaga

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EMT pakkumine, mia lugeja peab ebaõiglaseks.
EMT pakkumine, mia lugeja peab ebaõiglaseks. Foto: Lugeja foto

Venekeelse Postimehe lugeja Olegi kinnitusel on EMT kodulehel eksinud osamaksega ostetava Nokia Lumia 820 hinnaga, kuid firma kinnitusel mingit viga pole.

«EMT ei näita hinda õigesti, sest kui vaatad osamakse kalkulaatorit, siis tuleb telefonihind väiksem kui tegelikult,» kirjutas mees venekeelsele Postimehele. EMT kodulehe näidatakse, et selle telefoni lõpphinnaks on osade kaupa makstes 487.44 eurot. Oleg sai aga teise summa - kui korrutada ühe kuu osamakse 27,08 18 kuuga, lisades juurde esimese sissemakse summa 49,90 tuleb lõppsummaks 537,34 eurot.

«Kuumaksu arvutust hakatakse tegema alles siis, kui algsummast (antud juhul 479 eurot)  lahutatakse sissemaksu osa. Sellest summast hakatakse arvutama protsenti ning saadakse kuumakse,» selgitas EMT pressiesindaja Kaja Sepp. Ta lisas, et sellele summale ei liideta enam juurde sissemaksu osa.

Seega ei ole Sepa sõnul antud arvutuskäigus midagi valesti ning analoogne süsteem on toiminud juba aastaid. «Kui siiski tundub, et see loogika ei ole arusaadav, võime kaaluda täiendavate selgituste lisamist e-poodi,» pakkus Sepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles