Mõned vanades retseptides kasutatud mõisted

Õige perenaine teadis 1930ndatel, millal kasutada kergitusainena potashits ja millal põdrasarvesoola.

FOTO: Mihkel Maripuu/Postimees

Tarbija24 toob selgitused tänapäeval vähetuntud sõnadele, mida võib leida vanades kokaraamatutes.

•    Riivkook – kotlett

•    Seaküpsis –tavaline praad, nii nimetati ka tänapäevaseid küpsiseid

•    Kalaliim – želatiin

•    Seitsmesõõriline pann – pannkoogipann

•    Põdrasarvesool (ammooniumkarbonaat) – kasutati küpsetuspulbri asemel

•    Potas (kaaliumkarbonaat) – kasutati küpsetuspulbri asemel

•    Ehtimistarretis – veest, äädikast, soolast ja želatiinist koosnev kate, mida kasutati näiteks täidetud munade katmisel

Toimetus ootab lugejate küsimusi
Saada

Populaarne

Tagasi üles