Neljajalgset sõpra saab kindlustada enne reisile minekut

, tartu@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lemmikloomakindlustus aitab tasuda koera raviarveid.
Lemmikloomakindlustus aitab tasuda koera raviarveid. Foto: SCANPIX

ERGO riskijuhi Sergei Klenovski sõnul kindlustatakse lemmikloomi iga aastaga aina enam.

«Võib öelda, et iga aastaga hoolivad loomaomanikud oma lemmikutest järjest rohkem. Eelmisel aastal sõlmisime näiteks 50 protsenti rohkem lepinguid kui aasta varem. Enamasti kindlustatakse tõukoeri, kuid on kasvanud ka segavereliste lemmikloomade kindlustamine,» rääkis ERGO riskijuht Sergei Klenovski.

Lemmikloomakindlustus pakub  kaitset olukorras, kus tema lemmik jääb haigeks või temaga juhtub õnnetus. Selle saab sõlmida nõuetekohaselt vaktsineeritud koerale või kassile vanuses 4 kuud kuni 8 aastat.

Kindlustada saab nii tõudokumentidega kui ka segaverelisi kasse ja koeri. Kindlustuslepingu alusel ei hüvitata looma pärilike ja krooniliste haiguste ega enne kindlustuslepingu sõlmimist ilmnenud haiguste ravi.

Lemmikloomal peab olema tätoveering või mikrokapsel. «Looma on vaja märgistada eelkõige selleks, et oleks võimalik teda kahjujuhtumi korral tuvastada,» toonitas Klenovski. Enamik juhtumeid toimub koertega, sest koerad on ilmselt aktiivsemad ja viibivad omanikuga rohkem väljas.

Kui koerad on saanud erikoolituse (jahi- või teenistuskoerad), saab neile valida lisaks tavalisele kaitsele jahi- või teenistuskoera väärtuse vähenemist, mille korral hüvitatakse omanikule kuni pool koera väärtusest, kui koer ei saa õnnetuse tagajärjel enam eriülesandeid täita.

Loomaomanik saab valida, millises piirkonnas kindlustus kehtib. «Üldjuhul kehtib kindlustus Eestis, kuid välismaale sõitmiseks saab lisakindlustuse kas lühiajaliselt (näiteks kaheks nädalaks) või kui reisitakse tihti, siis ka terveks kindlustusperioodiks. Välismaa kate ei ole territoriaalselt piiratud ja kehtib kogu maailmas,» rääkis ERGO esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles