If Kindlustusele esitatakse löökaukudes lõhutud autode tõttu aina enam kahjunõudeid

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Löökaugud tänaval.
Löökaugud tänaval. Foto: Kaarel Tigas / Õhtuleht

Võrreldes möödunud aasta jaanuariga kasvas tänavu If Kindlustuse kahjude arv 12,8 protsenti, kahjude kasvu taga on enamasti autoomanike kahjunõuded.

«Kasvav trend on löökaukude põhjustatud kahjud, mille osas soovitame pöörduda omavalitsuse poole,» teatas If Kindlustuse kommunikatsioonijuht Rain Porss. Jaanuaris moodustasid sõidukikahjud kõikidest kahjudest 77,7 protsenti, aastases võrdluses kasvas sõidukikahjude arv 18,8 protsendi võrra. Kokku maksis If Kindlustus jaanuaris oma klientidele 2183 kahjujuhtumi eest 2,93 miljonit eurot hüvitisi.

If Kindlustuse sõidukikahjude osakonnajuhi Taavi Kiibuse sõnul on sõidukikahjude hulk suuresti seotud lume- ja ilmaoludega. «Möödunud aasta jaanuar oli oluliselt lumevaesem kui tänavu ning seetõttu on ka sõidukikahjude kasv märgatav, täna on aga autojuhte kimbutamas teravad augud teekattes. Soovitan võrdselt tähelepanu jaotada nii aukudele kui ka kaasliiklejatele ning hoida suuremat pikivahet, sest löökauku märkav autojuht võib väga järsult pidurdada,» ütles Kiibus.

Kiibus lisas, et löökaukude tekitatud kahjud korvab küll kindlustusselts kaskokindlustuse kliendile, kuid üha enam pöörduvad inimesed kahjude väljanõudmiseks omavalitsuse poole. Omavalitsuselt hüvitise saamiseks tuleks teavitada omavalitsust (Tallinnas Munitsipaalpolitsei amet) ning sündmuskoht jäädvustada fotodele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles