Erafirma hakkab suurtele peredele maksma palgalisa

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa paadifirmas on kümmekond peret, kus kasvab enam kui kolm last.
Saaremaa paadifirmas on kümmekond peret, kus kasvab enam kui kolm last. Foto: SCANPIX

Käesolevast aastast hakkas Saaremaal Nasval tegutsev Baltic Workboats (BWB) oma töötajatele, kelle peres kasvab vähemalt kolm või enam alaealist, maksma lastetoetuse nimetuse all palgalisa 150 eurot kuus.

BWB juhatuse esimees Margus Vanaselja ütles Saarte Häälele, et idee peredele lapsetoetust maksta sai alguse tegelikult sellest, et mitmel laevaehitusfirma töötajal on viimasel ajal perre kolmas või neljas laps sündinud.

Ta selgitas, et ettevõte saab perekesksust välja näidata mitmel moel. BWB on lisaks kõigele muule motiveerivale leidnud, et rahaline toetus on peredele kõige olulisem. «See meede ei ole muidugi pelgalt altruistlik samm, vaid me loodame sellega oma noori töötajaid Saaremaaga ja ettevõttega rohkem siduda ja miks mitte ka uusi töötajaid siia meelitada,» avaldas Vanaselja.

BWB kinnitusel on lastetoetuse maksmine tähtajatu projekt. Ehk teisisõnu kavatseb BWB lastetoetust maksta seni, kuni ettevõttel selleks võimalusi jätkub. 150 euro suuruse toetuse saajate hulgas on laevatehases praegu kümmekond perekonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles