Prisma: hinnagarantii ei kaota hinnatõuse lõplikult

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prisma märgistas fikseeritud toodete hinnad hinnagarantii sildiga.
Prisma märgistas fikseeritud toodete hinnad hinnagarantii sildiga. Foto: Kaarel Tigas/ Õhtuleht

Tarbija24 üleskutse peale jagada oma kogemusi sooduspakkumistega, mis vargsi hinda kergitavad, tuli vihje Prisma kohta. Väidetavalt läksid täisteramakaronid enne hinnagarantiid märksa kallimaks, kuid poeketi kinnitusel see nii ei olnud.

Lugeja tähelepaneku kohaselt maksis Prismas täisteramakaronide pakk 99 senti, kuid pärast hinnagarantii loetellu lisamist kerkis selle hind 1.09.

«Antud makaronide sisseostuhind tõusis Prisma Peremarketi jaoks juba eelmisel aastal ning uue aasta alguseks oli antud toote hind Prisma Peremarketi jaoks kerkinud 30 protsenti,» selgitas Prisma pressiesindaja Kadri Lainas. Ta lisas, et kuna toode oli ka juba eelmisel aastal hinnagarantiis, siis klientide jaoks hind kaupluses ei tõusnud.

Lainase sõnul on Eesti klient jätkuvalt väga hinnatundlik. «Kliente võidab see jaekett, kes suudab olla soodsam kui teised. Kõik hinnagarantiis olevad tooted on Eesti jaeturu kõige soodsamate püsihindadega,» kinnitas ta. Lainas lisas, et teevad alati enne uute hindade külmutamist ka hinnavõrdluse teiste poodidega.

 Poeketi esindaja sõnul ei maksaks unustada, et nii maailmaturul kui Eestis toimuvad kogu aeg hinnamuutuseid. «Hinnagarantiiga saame  pisut hinnatõuse ja kiireid kõikumisi Eesti klientide jaoks pidurdada, aga mitte lõplikult kaotada.»

LPraegu hinnagarantiis olevate toodete hindu lubab poekett hoida klientide jaoks püsivana kuni jaanipäevani. «Nende 1000 toodete hinnad võivad sel ajaperioodil küll langeda, kuid ei tõuse, sõltumata tootjate või tarnijate hinnatõusudest,» lubas ta.  Tänaseks on vihjes toodud makaroni hind taaskord langenud ja püsib nüüd madalam hinnaga kuni jaanipäevani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles