Omaksed: kuhu jäi kalli kadunukese tuhk?

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haud.
Haud. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

18. jaanuaril surnud 77-aastase Lembitu omaksed avastasid, et mees oli kogu testamendi määranud oma hooldajale, kes nende sõnul omavoliliselt kadunukese tuha võttis ja hakkas matuseid korraldama.

2008. aasta 14. novembril kirjutas haiguse tagajärjel jalata jäänud Lembit notari abiga ümber kaks nädalat varem koostatud testamendi, millega tegi ainupärijaks oma hooldaja Anželika, kirjutab Õhtuleht.

Kuna 2012. aasta suvel läks Anželika lapsepuhkusele, hoolitses Lembitu eest kaugem sugulane Evi, kes lasi matusebürool pärast mehe surma tema surnukeha kremeerida. «Kaup jäi matusebürooga nii, et nad helistavad mulle ja ma lähen järele,» rääkis Evi, kes krematooriumist enam kõnet ei saanud.

Testamendist kuulnud sotsiaaltöötaja Anželika võttis matusekorraldamise enda kanda ja oli omaste, keda Lembit polnud talle kunagi peaaegu maininudki, jutust hämmingus: «Kui ma läksin sugulastelt võtit küsima, siis sugulane Evi viskas mulle numbri ja ütles: «Noh, mine too siis tuhk ka ära!»

Sotsiaaltöötaja kaalub siiski võimalust sugulaste vastu süüdistus esitada, kuna nad tungisid pärast Lembitu surma nüüdsest talle kuuluvasse majja. «Kui on sõda, siis on sõda, ütleme nii,» lausus Anželika.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles